Przejdź na stronę Rzetelna Firma

Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Prime Food

„Prime Food” Przechlewo

  1. projekt rozbudowy zakÅ‚adów miÄ™snych „Prime Food” – budynek socjalny z częściÄ… magazynowÄ… oraz pomieszczeniem technicznym w Przechlewie
  2. projekt rozbudowy zakÅ‚adów miÄ™snych „Prime Food” – pakownia z magazynami opakowaÅ„ i pomieszczeniami socjalnymi, komory mroźni, chÅ‚odnie magazynowe miÄ™sa i wyrobu gotowego, spedycja oraz Å›luza transportowa dla pojemników wraz z urzÄ…dzeniami z tym zwiÄ…zanymi w Przechlewie
  3. projekt rozbudowy zakÅ‚adów miÄ™snych „Prime Food” – magazyn opakowaÅ„ w Przechlewie
  4. projekt rozbudowy zakÅ‚adów miÄ™snych „Prime Food” – budynek zbiórki krwi poubojowej wraz z instalacjami i infrastrukturÄ… technicznÄ… w Przechlewie

 

 

Projekt rozbudowy zakÅ‚adów miÄ™snych „Prime Food” – budynek socjalny z częściÄ… magazynowÄ… oraz pomieszczeniem technicznym w Przechlewie

Dane:

  • pow. zabudowy: 866,20 m2
  • pow. netto: 816,65 m2
  • kubatura: 4881,0 m3

Charakterystyka:

Projektowana rozbudowa ma na celu poprawę warunków socjalnych pracowników oraz dostosowanie magazynu opakowań i przypraw do istniejącej technologii produkcji.
Stopy zaprojektowano z betonu B20 zbrojonego stalÄ… 18G2. Pod stopami fundamentowymi projektuje siÄ™ podsypkÄ™ żwirowÄ… o gruboÅ›ci 20cm polewanÄ… wodÄ… i ubijanÄ… warstwami, lub warstwÄ™ chudego betonu. GłównÄ… konstrukcjÄ™ noÅ›nÄ… zaprojektowanÄ… w formie ram stalowych z profili walcowanych oraz profili z falistym Å›rodnikiem. ObudowÄ™ dachu wykonano z pÅ‚yt warstwowych Metalplast ISTHERM D120 z rdzeniem z poliuretanu. Od strony pomieszczeÅ„ zaprojektowano sufity podwieszane – częściowo z pÅ‚yt gipsowo-kartonowych wodoodpornych. Zaprojektowano posadzkÄ™ przemysÅ‚owÄ… typu Betonowa Posadzka PrzemysÅ‚owa.

 

Projekt rozbudowy zakÅ‚adów miÄ™snych „Prime Food” – magazyn opakowaÅ„ w Przechlewie

Dane:

  • pow. zabudowy: 54,50 m2
  • pow. netto: 47,35 m2
  • Kubatura:  240,0 m3

Charakterystyka:

Projektowana rozbudowa ma na celu poprawę płynności dostaw pojemników do mięsa gastronomicznego, które są transportowane do istniejącej myjni, a dalej do magazynu pojemników czystych.
Fundament zaprojektowano jako płyta podparta sprężyście na gruncie. Pod płytą fundamentową projektuje się podsypkę żwirową.Główna konstrukcja nośna obiektu zostanie wykonana w formie 4 sztywnych ram stalowych. Słupy zaprojektowano z profili gorącowalcowanych. Na obiekcie zaprojektowano stropodach niewentylowany z obudową z płyt warstwowych Metalplast. Konstrukcję nośną stropodachu stanowią płatwie dachowe.
Zaprojektowano posadzkę przemysłową typu Betonowa Posadzka Przemysłowa